Overige

Ervaar betoverende vergezichten vanuit onze charmante Bed & Breakfast, waar de adembenemende panorama’s van de wijngaarden een onvergetelijke achtergrond vormen. Laat u verwennen met een selectie van exclusieve wijnen die wij speciaal voor u hebben geselecteerd. Ontdek een oase van rust en geniet in stijl van een onvergetelijk verblijf, omringd door de weelde van de natuur en de verfijning van onze eigen wijnen.

Perron brouwt sinds 1994 op kleine schaal bier. Perron brouwt bieren die stuk voor stuk bol staan van smaak. Zijn jarenlange brouwerservaring gecombineerd met de smaakvolle lokale ingrediënten proef je direct. Perron brouwt puur natuur, hulpstoffen komen er bij hem niet in. Hij brouwt vier eigen bieren: Saison, Blond, Tripel en Bruin. Hij gebruikt zijn eigen hoptuin -en die uit Poperinge- als inspiratiebron voor speciale eenmalige brouwsels.

Maastricht verwelkomt je het liefst met open armen. Een dagje shoppen, genieten van lekker eten in je favoriete restaurant. Bovendien liggen de Maastrichtse winkels vol met de mooiste en lekkerste producten.

Snuif het verleden op in de pas gerenoveerde waterburcht van Pietersheim die tot 1971 eigendom was van de familie de Merode. De 12de eeuwse waterburcht is de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de Heren van Pietersheim. Van het middeleeuwse slot kun je nog de ringvormige weermuren en poorttoren zien. Ook de 16de eeuwse kapelzaal bleef bewaard en werd volledig gerenoveerd.

De Neanderthalersite in Veldwezelt is een unieke archeologische site. Het is de eerste beschermde archeologische site die voor het publiek ontsloten werd. Je maakt er niet alleen kennis met haar vroegere bewoners, de Neanderthalers. Aan de hand van de geologische opbouw van de wanden kom je meer te weten over ijstijden en evolutie van het klimaat.

In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom… Het kasteel, de museumkerk , de museumapotheek , distillerie Senden en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terug brengt in de tijd. Ook het Drossaerdhuis, het Poortgebouw, het Gerechtshof,.. zijn de aandacht meer dan waard. Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum.

Officiële site van Toerisme Lanaken met inspirerende en praktische informatie voor een bezoek aan Lanaken.

Bij Maasmechelen Village winkel je bij meer dan 100 premium- en luxemerken, waaronder BOSS, The North Face en American Vintage. Je geniet er het hele jaar door van prijzen die tot 60% lager liggen dan de aanbevolen retailprijzen.

Alden Biesen

Vandaag is Alden Biesen een van de grootste publiekstoegankelijke kasteelsites in België, en speelt het een toonaangevende rol binnen het culturele en onroerend erfgoed van de Vlaamse overheid. Omringd door historische tuinparken en unieke hoogstamboomgaarden biedt zo een ideale locatie voor tal van culturele en zakelijke evenementen, vergaderingen en congressen

De mergelgrotten van Kanne

De Grotten van Kanne bevinden zich te Riemst, in het zuidoosten van Belgisch Limburg, pal aan de Nederlandse grens, vlakbij Maastricht. Reeds eeuwenlang wordt hier in de mergelstreek ondergronds kalksteen ontgonnen. Zo ontstond hier te Kanne een uitgestrekt gangenstelsel van maar liefst 16 km lang, waarin tot op de dag van vandaag nog steeds gewoond, gewerkt en geleefd wordt. In het ondergrondse gangenstelsel bereidt de lokale bakker het beslag voor zijn beroemde rijstevlaai, vergeten gasten hun zorgen in een schitterende feestzaal, slaan boeren hun landbouwproducten op en bevindt zich nog steeds een authentieke champignonkwekerij.

Fort van Eben-Emalle

Het volledig ondergrondse militaire complex is in 3 niveaus uitgegraven in een mergelheuvel. Het grondplan heeft een basis van 750m, een hoogte van 950m en een gangenstelsel van meer dan 5km. In 1940 besloeg de totale oppervlakte van het militair domein 75 ha.

Kayakken op de maas

Heb je zin in een dagje plezier in één van onze kajaks? Geniet in je kajak, samen met je gezelschap, van de prachtige uitzichten die de Maasvallei te bieden heeft. Ieder z’n bootje of samen varen? Aan jou de keuze! Kajakken kan je alleen, met twee of met drie. Onze kano’s bieden ruimte aan drie of vier personen.

De wekelijkse markt in Genk

Er zijn twee vaste wekelijkse markten in Genk:
– de donderdagmarkt in Genk-centrum op donderdag van 8u tot 13u;
– de versmarkt in de Vennestraat op zaterdag van 8u tot 13u.

De donderdagmarkt is één van de grootste markten in de regio. Meer dan 130 marktkramers bieden een ruim en gevarieerd assortiment aan: van verse voeding over textiel en accessoires tot speciale producten. De zaterdagmarkt in de Vennestraat is een versmarkt, waar een 50-tal marktkramers vooral voeding verkopen.

De wekelijkse markt in Maastricht

De Vrijdag Markt heeft ongeveer 400 kramen en is daarom één van de grootste warenmarkten van de Euregio. Zeer bekend is de vismarkt op de aangrenzende Boschstraat met wekelijkse klanten uit Belgie en Noord-Frankrijk. De markt heeft ook een breed aanbod in stoffen en fournituren.

Antiek- en rommelmarkt in Tongeren

Tongeren staat tot ver over de landsgrenzen bekend als internationale hotspot voor antiek, brocante, design en vintage. Zo’n 30 gerenommeerde antiekshops en 250 (gespecialiseerde) standhouders pakken er uit met eeuwenoud antiek, brocante, design, vintagespullen en zeldzame collectorsitems.

Het Gallo-Romeins Museum | Tongeren

Maak een tijdreis van neanderthaler tot Gallo-Romein. De permanente expo van het Gallo-Romeins Museum brengt het verhaal van de mens in de regio Limburg: van prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Met 2000 sfeervol uitgelichte objecten, levensechte figuren, animaties, maquettes en educatieve films, laat het verre verleden je nooit meer los! Deze permanente expo is er voor jong en oud. Het Gallo-Romeins museum is er voor alle leeftijden en is toegankelijk voor een breed publiek.