Wandelen

Het Albertkanaal

Verwen je zintuigen met een betoverende wandeling langs het majestueuze Albertkanaal. Laat je verrassen door de schilderachtige schoonheid langs de oevers en ontdek de verborgen charmes die deze idyllische wandelroute te bieden heeft. Laat de alledaagse hectiek achter je terwijl je geniet van de rustgevende omgeving en de betoverende ambiance van het Albertkanaal. Een onvergetelijke wandelervaring wacht op je, waar elk stapje een nieuw avontuur onthult.

Na de sluiting van de mijn van Eisden in 1987 volgden plannen voor een herbestemming van de site zich in snel tempo op. Dankzij lokale actievoerders kon op het nippertje vermeden worden dat alle gebouwen zouden gesloopt worden. Ondertussen is het resterend mijnpatrimonium als monument beschermd.

Ontdek een uniek stuk natuur op de kruising van drie regio’s. De Kempen, het Maasland en Haspengouw zijn hier nooit ver weg.
In Lieteberg sta je met beide voeten in het Nationaal Park Hoge Kempen en kan je genieten van rust en stilte tijdens één van de vele bewegwijzerde wandelroutes in en rondom Lieteberg. Met meer dan 10 000 ha bos en heide is het heerlijk vertoeven tijdens een wandeling of fietstocht.

In deze Ronde van Limburg neemt Koen de Langhe je mee op de mooiste plekken in Limburg, verwerkt in 100 prachtige foto’s met uitleg.

Langs de oevers van de Maas in Belgisch en Nederlands Limburg, ligt het erkende landschapspark ‘RivierPark Maasvallei’. De Maas vormt er de ruggengraat van een bijzonder, grensoverschrijdend landschapspark van ruim 13 000ha groot. Het ideale landschap om te voet te verkennen.

Het enige Nationaal Park in België! Wie graag zijn longen wil vullen met verse zuurstof is hier meer dan welkom!

Munsterbos

Doorheen het jaar is het Munsterbos vrij toegankelijk op de wandelpaden. Stevige stapschoenen of laarzen zijn aanbevolen. Honden welkom, aan de leiband.