Home2

Wat je allemaal kan doen vanuit B&B Gellick!

Fietsen of wandelen? Veel natuur of eerder toffe bezienswaardigheden. Je kan vanuit B&B Gellick overal starten!

Ervaar betoverende vergezichten vanuit onze charmante Bed & Breakfast, waar de adembenemende panorama’s van de wijngaarden een onvergetelijke achtergrond vormen. Laat u verwennen met een selectie van exclusieve wijnen die wij speciaal voor u hebben geselecteerd. Ontdek een oase van rust en geniet in stijl van een onvergetelijk verblijf, omringd door de weelde van de natuur en de verfijning van onze eigen wijnen.
Het Albertkanaal
Verwen je zintuigen met een betoverende wandeling langs het majestueuze Albertkanaal. Laat je verrassen door de schilderachtige schoonheid langs de oevers en ontdek de verborgen charmes die deze idyllische wandelroute te bieden heeft. Laat de alledaagse hectiek achter je terwijl je geniet van de rustgevende omgeving en de betoverende ambiance van het Albertkanaal. Een onvergetelijke wandelervaring wacht op je, waar elk stapje een nieuw avontuur onthult.
Langs de oevers van de Maas in Belgisch en Nederlands Limburg, ligt het erkende landschapspark ‘RivierPark Maasvallei’. De Maas vormt er de ruggengraat van een bijzonder, grensoverschrijdend landschapspark van ruim 13 000ha groot. Het ideale landschap om te voet te verkennen.
De Neanderthalersite in Veldwezelt is een unieke archeologische site. Het is de eerste beschermde archeologische site die voor het publiek ontsloten werd. Je maakt er niet alleen kennis met haar vroegere bewoners, de Neanderthalers. Aan de hand van de geologische opbouw van de wanden kom je meer te weten over ijstijden en evolutie van het klimaat.
Snuif het verleden op in de pas gerenoveerde waterburcht van Pietersheim die tot 1971 eigendom was van de familie de Merode. De 12de eeuwse waterburcht is de stille getuige van de roemrijke en woelige veldslagen van de Heren van Pietersheim. Van het middeleeuwse slot kun je nog de ringvormige weermuren en poorttoren zien. Ook de 16de eeuwse kapelzaal bleef bewaard en werd volledig gerenoveerd.
Na de sluiting van de mijn van Eisden in 1987 volgden plannen voor een herbestemming van de site zich in snel tempo op. Dankzij lokale actievoerders kon op het nippertje vermeden worden dat alle gebouwen zouden gesloopt worden. Ondertussen is het resterend mijnpatrimonium als monument beschermd.
Officiële site van Toerisme Lanaken met inspirerende en praktische informatie voor een bezoek aan Lanaken.
In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer je er even rond wandelt begrijp je meteen waarom… Het kasteel, de museumkerk , de museumapotheek , distillerie Senden en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terug brengt in de tijd. Ook het Drossaerdhuis, het Poortgebouw, het Gerechtshof,.. zijn de aandacht meer dan waard. Wandel in Oud-Rekem rond en u waant zich in een openluchtmuseum.
Bij Maasmechelen Village winkel je bij meer dan 100 premium- en luxemerken, waaronder BOSS, The North Face en American Vintage. Je geniet er het hele jaar door van prijzen die tot 60% lager liggen dan de aanbevolen retailprijzen.
Perron brouwt sinds 1994 op kleine schaal bier. Perron brouwt bieren die stuk voor stuk bol staan van smaak. Zijn jarenlange brouwerservaring gecombineerd met de smaakvolle lokale ingrediënten proef je direct. Perron brouwt puur natuur, hulpstoffen komen er bij hem niet in. Hij brouwt vier eigen bieren: Saison, Blond, Tripel en Bruin. Hij gebruikt zijn eigen hoptuin -en die uit Poperinge- als inspiratiebron voor speciale eenmalige brouwsels.

Fiets 4 Fun

Ervaar het onovertroffen fietsparadijs Limburg en de Westkust  zoals nooit tevoren! Met maar liefst 24 prachtige en gevarieerde fietsfotozoektochten om uit te kiezen, is er voor elk wat wils.
Ontdek een uniek stuk natuur op de kruising van drie regio’s.
De Kempen, het Maasland en Haspengouw zijn hier nooit ver weg.
In Lieteberg sta je met beide voeten in het Nationaal Park Hoge Kempen en kan je genieten van rust en stilte tijdens één van de vele bewegwijzerde wandelroutes in en rondom Lieteberg.
Met meer dan 10 000 ha bos en heide is het heerlijk vertoeven tijdens een wandeling of fietstocht.
In deze Ronde van Limburg neemt Koen de Langhe je mee op de mooiste plekken in Limburg, verwerkt in 100 prachtige foto’s met uitleg.
Het enige Nationaal Park in België! Wie graag zijn longen wil vullen met verse zuurstof is hier meer dan welkom!
Maastricht verwelkomt je het liefst met open armen. Een dagje shoppen, genieten van lekker eten in je favoriete restaurant. Bovendien liggen de Maastrichtse winkels vol met de mooiste en lekkerste producten.