Over ons

In 2018 werd de voormalige secretariswoning van de Fam. M. verkocht. Voor Mariet Vrancken en Paul Nijsthoven was dit het startschot van een nieuw avontuur.

B&B Gellick is gelegen in het groene en rustige Gellik, een deelgemeente van Lanaken. Op de grens tussen Haspengouw, Maasland en Kempen en dat maakt ons zo uniek. Mede omdat we onze eigen wijn maken, in onze aanpalende wijngaard, genaamd “Wijndomein Gellick”. De B&B ligt in de buurt van het Nationaal Park Hoge Kempen, dat omringd wordt door wandelpaden, fiets- en mountainbikeroutes. Maastricht bevindt zich op slechts 7 km.

De B&B beschikt over 3 kamers met elk een eigen badkamer en gratis wifi. De gezellige leefruimte is voorzien van een houthaard waar je kan genieten van onze Gellikse wijn. Je kan je fietsen veilig opbergen en opladen in onze afsluitbare fietsenstalling. Ieder ochtend wordt er een ontbijt geserveerd met het zicht op de groene omgeving. Gratis parking voor de B&B.

Diegenen die graag een daguitstap willen maken en hiervoor een lunchpakket wensen, kan dat mits een kleine toeslag.

Graag vertellen wij meer over de beste eetgelegenheden, leukste terrasjes in de buurt.

Onze gasten zijn zeer tevreden met hun verblijf in onze B&B Gellick. Wij proberen steeds alles op alles te zetten om aan de wensen van onze gasten te voldoen. Dit blijkt uit de goede reviews op Booking.

In juli 2023 hebben wij deelgenomen aan het TV-programma: ‘Met Vier in Bed‘. In dit TV-programma gaan vier duo’s die een bed & breakfast uitbaten een dag en een nacht verblijven in elkaars B&B en beoordelen hun verblijf. De B&B met de hoogste score is de winnaar van de week.
Geïnteresseerd? Bekijk de volledige aflevering hier!

Podcast

Na jaren actief te zijn geweest in de voedingsindustrie besloot Mariet Vrancken het roer om te gooien. Samen met haar man kocht ze in 2018 de secretariswoning van de buren en bouwde die om tot B&B. In 2013 startte dochter Karolien met de opleiding wijnbouwer-wijnmaker van Geurt van Rennes bij Syntra. Niet veel later werd het hele gezin Nijsthoven-Vrancken gebeten door het wijnmakersvirus. Vader Paul, moeder Mariet en broer Dieter sprongen met veel goesting mee op de kar en in 2015 werden de eerste wijnstokken aangeplant. Het wijndomein is een mooie aanvulling voor de B&B.  
Geïnteresseerd? Beluister hieronder de volledige podcast!

Provincie Limburg